Presentació

Club de Clowns Cultural
de carrer Hospital 95, BARCELONA

L’any 1960, un reduït grup d’artistes barcelonins es van reunir a la Sociedad de Artistas Líricos y Dramáticos, que estava a la Plaça del Teatre, amb la intenció de compartir inquietuds i experiències  pròpies del gremi. Es van reunir els pallassos “estables”, aquells que disposaven de residència fixa i no estaven enrolats a Circs.

Aquell mateix grup d’artistes van crear, el mateix any 1960, el primer club de pallassos d’Espanya: el Club de Clowns Cultural (CCC). Van escollir, per fer-ho, la que seria la seva seu, un despatx al carrer Hospital número 95, al barri del Raval.

Entre les activitats desplegades per aquella associació de pallassos, il·lusionistes i altres artistes escènics, destacaven els espectacles familiars i de proximitat; els sopars de germanor que van adquirir un prestigi propi i en els quals es guardonava a persones, per la seva tasca humanitària i artística; les col·laboracions a ràdio i televisió; així com altres participacions en activitats populars, de les quals, sense excepció, se’n feia ressò la premsa escrita. Però, per damunt de tot, destacava l’elevat activisme benèfic i humanitari dels seus membres, que els va portar a utilitzar l’efecte terapèutic del riure i l’espectacle, per fer-ho arribar als més necessitats, en una època sense ONG’s.

Aquesta exposició és una visió fotogràfica que vol retre homenatge a l’esperit dels components i simpatitzants d’aquell CCC, que va iniciar la seva activitat al 1960 al local del carrer Hospital. Persones que, entre camerinos i escenaris improvisats, van saber mantenir-se propers al públic infantil.